dinsdag 23 december 2014

Stuntelend en krukkelend de feestdagen tegemoet


Dat heb ik dan weer, zo net voor feestdagen. Krukkelen en stuntelen. Vorige week ben ik plat op mijn snufferd gevallen en niet bepaald zachtzinnig. Nee, hoe kan het ook anders met mij. Als ik iets doe, doe ik het ook gelijk goed. Deed het eigenlijk niet eens zelf, de honden waren hier de schuldigen. Riemen in de war en om mijn linkerbeen heen gewikkeld, geen houden meer aan en hopsa, daar lag ik. Die honden kunnen wat hoor. Prachtig mooi ei op mijn knie en alle kleuren van de regenboog. De volgende dag toch maar even aan ome dokkie laten zien. Die knijpt en drukt er eens heerlijk in en ik stoot mijn kop aan het plafond, van de pijn dus hé. Antwoord van de dokter is dat mijn knieschijf zwaar gekneusd is en misschien is er ook iets gebroken, maar eerst moet die zwelling weg. Dus vandaag moest ik terug komen. Zwelling is wel wat gezakt, zolang ik mijn pootje maar omhoog houdt en braaf het ijs er een paar keer per dag opleg. Dokkie had er beter vandaag beter af kunnen blijven, want vanmorgen voelde het ietsie beter aan. Nu denkt ie nog steeds dat er iets is gebroken en zo moet ik afwachten of het beter gaat worden en zo niet dan naar het ziekenhuis voor een foto. De verwijzing heb ik al bij me, dus als de pijn eerder niet te houden is dan mag ik eerder heen. Dat is wel prettig geregeld.

In huis stuntel ik wat rond en dichtbij huis, krukkel ik in het rond. Voor de verdere afstanden ben ik dus even aangewezen op mijn scoot. Oh, ik kan je vertellen dat ik nu even héél blij ben met dat ding. Mijn trouwe scootie.
Ja, want mijn Snoopy moet tenslotte ook naar buiten om te wandelen. Normaal gezien deed mijn schuine overbuurman dat wel, maar die is ook even out off order. Door zijn rug gegaan. Romantisch word hij er wel van, hij is alleen nog maar aan het schuifelen, op de tonen van AU, AU Au… maat kan ie helaas niet houden.

Zo gaan we dus al krukkelend, steunend, kreunend en stuntelend de feestdagen tegemoet. Gelukkig heb ik er niet veel drukte van, want eerste kerstdag worden we verwend bij mijn moeder. Tweede kerstdag gaan we naar het café, waar we oudhollandse spelletjes gaan doen en er tevens gaan genieten van een warm en koud buffet, onder het genot van een paar pijnstillende drankjes.
Hierbij wil ik iedereen fijne feestdagen wensen, alvast veel geluk en gezondheid voor het jaar 2015.
Voor de schrijvers onder ons, ik wens jullie tegelijk ook een heel mooi, boeiend en plezierig schrijfjaar toe.

Hier in huisje weltevree,
komt ook vanzelf alles weer okee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten