zaterdag 7 maart 2015

Mijn ongelukkige dikke teen

Van de week, een erg druk maar super gezellig weekje gehad. Geen enkele avond tijd gehad om op de bank te hangen. Nu is huisje weltevree weer leeg en stil. Ik wil jullie deze week niet onthouden dus daar gaan we….
Eerst maandag een verjaardag gehad van het zoontje van mijn vriendin. Dinsdag clubje dag, fijn biljarten enzo en een varende vriend kwam die dag langs (zie vorige blog “Hij heeft de lotelij gewonnen”) Woensdag kwam een vriend van Balkie en mij te eten.

Donderdag was het de bedoeling dat we met ons allen en dat zouden dan Balkie, varende vriend, vriendin en Janowiets (onze Nederlandse Nigeriaan) zijn. Ach ja, ons kent ons en we kennen elkaar niet uit de snoepjeswinkel en zo belandden ik en Balkie in ons altijd veel te gezellige buurtkroegje, waar mijn vriendin al driftig aan een flesje bier zat te lurken. Dit in gezelschap van haar moeder. Oh jee, dacht ik bij mezelf dit kon wel weer eens lekker ouderwets uit de hand lopen. Gelukkig had ik de boodschappen al in huis voor onze maaltijd, dus we hadden wel even de tijd. Biertje erbij en kletsen maar.

Janowiets meldde dat ie er over een half uurtje ook zou zijn, wat ook zo was. Mijn varende vriend daarentegen kwam veel later dan de bedoeling was, maar ach werk gaat voor het plezier toch? Dus wij namen er nog maar één op. Eén, werd twee en drie en ga zo maar door. Varende vriend komt later op de avond binnen en het clubje is daarmee compleet. Met de bedoeling er nog één te nuttigen, dan te betalen drinken we gezellig door met elkaar. Allemaal druk in gesprek, vergeten we schijnbaar dat we naar huis zouden gaan en zo werd het later en later. Gezelligheid, kent geen tijd.
Onze magen beginnen steeds harder te rommelen en we gaan naar huis. Daar aangekomen, wil je ook niet op een droogje zitten en we nemen er nog één. Ik denk bij mezelf, laat ik een wijntje nemen en pak de fles uit de koelkast, schenk mijn glas vol, draai de dop er weer op en pardoes valt de fles uit mijn handen op mijn dikke teen. Ja, natuurlijk, dat heb ik dan weer.

Het alfabet galmde door de kamer waarop mijn gezelschap verschrikt mijn kant op kijkt. Wat gebeurt er? ABCDEF……… Ik kreeg de wijnfles zojuist op mijn dikke teen.

Waarop hun aan mij vragen; ‘is de fles nog heel?’ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten