maandag 2 maart 2015

Waarom beginnen we geen ruilacties?Tegenwoordig en dat is al wel bijna een jaar heb ik al geen hulp meer in de huishouding. Het wordt gewoonweg te duur. De gemeentes maken alles duurder. De eigen bijdragen worden maar omhoog gegooid. Je betaald je werkelijk scheel aan bijdragen…. Ik heb dus mijn hulp op moeten zeggen. Alla mineur, ik krijg nog wel eens hulp zo van deze of gene en daar maak ik dan een soort ruilactie van. Zo van…..als je komt koffie drinken, heb ik wat lekkers bij de koffie. Zou jij dan even mijn bed willen verschonen? Of bijvoorbeeld, als jij dit en dat even voor mij zou willen doen, dan kan je gelijk mee eten hier. Zeg jij maar wat je wilt eten…..

Zo bedacht ik mij onder het genot van een lekker bakje koffie, dat je natuurlijk veel meer ruilacties kunt bedenken. En dan denk ik aan de huis, tuin, keuken, vervoer, huisdieren en boodschappen doen dingen.
Help jij mij? Dan help ik jou!Buiten de hulplijnen over en weer zijn er natuurlijk ook gewoon zo veel andere dingen die kunt ruilen met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan boeken, kleding, sieraden, huis tuin en keukengerei, muziek, dvd’s en dergelijke. Op deze manier krijgen je eigen spullen een tweede kans en heb jezelf de mogelijkheid om weer iets anders uit te zoeken/ruilen.

Lijkt mij een goed uitvoerbaar plan. Wat vind jij?


Geschreven n.a.v.  Eindelijk maar dan toch hulp  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten