zondag 13 maart 2016

Pas op voor gebakken sponzen!Ja ja het is weer zover…

Je hebt mensen die dieren haten, maar om ze nou te gaan vergiftigen is toch heel wat anders. Te gek voor woorden. Ik moet hier werkelijk van over mijn nek. Over nek gesproken, het zet alle haren in mijn nek, rechtovereind. Pislink word ik hiervan!
In mijn ogen zijn dit dierenhaters, die totaal niet beseffen hoe belangrijk de dieren we hebben voor ons zijn. Waarschijnlijk krijgen ze zelf geen liefde. Zowel niet van een mens als van een dier. Het zijn compleet gestoorde mensen! Walgelijk.

Wie doet nou zoiets? Gebakken sponzen, als lekkers neerleggen voor de hond of kat. We weten allemaal dat katten los lopen en niet vies zijn van een lekker hapje onderweg. Hetzelfde geld voor honden, die of los of aan de lijn lopen. Snuffelen doen ze altijd. Al let je nog zo goed op, ze snaaien het weg voor je het in de gaten hebt.
De dieren die zoiets als die gebakken spons binnen krijgen, worden er doodziek van en als je niet de symptomen ziet en op tijd bij een dierenarts bent, zijn de gevolgen niet te overzien. De laatste tijd lees je dit veel vaker en ook dat er al verschillende dieren aan overleden zijn.

Moet dit nu? Word je daar nou gelukkig van? Idioot dat er bent!

Spons, ja een doodnormale huis-tuin-en-keuken spons die gebakken word in vet waardoor ze smakelijk worden voor honden en katten. Wanneer je hond of kat zo’n spons opeet zet dit uit in de maag. Een enkel stukje hoeft bij grotere honden niet zo’n probleem te vormen, maar wanneer hij/zij meerdere stukken heeft opgegeten kan het absoluut een levensbedreigende situatie vormen! Bij kleine hondjes en katten, is een klein stukje al levensgevaarlijk. Neem geen enkel risico en bel direct een dierenarts.

De symptomen na het eten van gebakken spons zijn :
·       Braken
·       Loosbraken (braakbewegingen zonder dat er iets uit de bek komt)
·       Buikpijn (met gebolde rug lopen, niet meer willen lopen, kreunen, steunen)
·       Diarree
·       Opzwelling van de buik, vooral vlak achter de ribboog

Mijn oproep aan iedereen die een gebakken spons ziet liggen. Maak er een foto van en gooi uiteraard het stuk in de prullenbak. Meld het bij thuis komst op je social media met de straat en plaats waar je het gevonden hebt. Dit om natuurlijk je omgeving te waarschuwen.

Wat vind jij dat er moet gebeuren met die persoon die de gebakken sponzen neerlegt als we hem vinden?2016©Vlindertje73

Geen opmerkingen:

Een reactie posten